FIFA môže sankciovať lídra 2. ligy VSS Košice, dôvodom sú súdne spory

NETKY.SK • 11 Apríl 2017, 13:15 • 2 min
FIFA môže sankciovať lídra 2. ligy VSS Košice, dôvodom sú súdne spory

KOŠICE- Disciplinárna komisia Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) sa bude v blízkom čase zaoberať súdnymi spormi FC VSS Košice s viacerými ich bývalými hráčmi pre nesplnené pohľadávky. Lídrovi II. ligy skupiny o postup do Fortuna ligy, ktorý je nastupníckym klubom MFK Košice, tak hrozia od FIFA sankcie.

slovakia

left justify in out

Vykonávateľom rozhodnutí disciplinárky FIFA je Slovenský futbalový zväz. "Za porušenie povinností voči hráčom sú presne definované tresty v disciplinárnom poriadku FIFA. Patrí medzi ne, okrem finančných pokút, aj možnosť odpočtu bodov až po preradenie klubu do nižšej súťaže. Už v minulej sezóne sa FC VSS Košice stalo, že mu boli odpočítané tri body," uviedol tlačový hovorca SFZ Juraj Čurný.

 

Športovo-technická komisia SFZ na základe DK FIFA odobrala už v jarnej časti uplynulej sezóny (v apríli 2016) tímu VSS Košice v II. lige tri body. Trest súvisel so sporom bývalého hráča Košíc Ivana Djokoviča o finančné vyrovnanie za jeho pôsobenie v klube v rokoch 2010 až 2012. Djokovič vtedy odohral za Košice 57 zápasov a strelil 7 gólov.

 

Djokovičov prípad ešte nie je stále uzavretý a okrem neho rieši FIFA aj problém ďalších dvoch hráčov z FC VSS Košice. Tí pôsobili v klube ešte v čase, keď vystupoval pod názvom MFK Košice. Ide o dvojicu brankárov Srba Milojeho Prekoviča a Gréka Joanisa Afoxenidisa. FIFA už rozhodla, že nároky týchto hráčov sú oprávnené.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies