FIFA doživotne suspendovala troch funkcionárov za úplatky!

NETKY.SK • 21 November 2017, 14:26 • 2 min
FIFA doživotne suspendovala troch funkcionárov za úplatky!

New York - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) doživotne dištancovala troch funkcionárov po tom, ako sa na procese v Spojených štátoch amerických priznali k prijímaniu úplatkov.

slovakia

left justify in out

Etická komisia potrestala bývalého člena revízneho výboru Richarda Laia z Guamu, exviceprezidenta Juhoamerickej futbalovej konfederácie (CONMEBOL) Rafaela Esquivela z Venezuely a niekdajšieho pracovníka FIFA pre rozvoj Julia Rochu z Nikaraguy.

 

"Dostali pokuty v súlade s výškou vzatých úplatkov, ku ktorým sa priznali," uvádza sa v stanovisku riadiacej organizácie svetového futbalu.

 

Lai sa priznal k prijatiu milióna dolárov od ľudí, ktorí sa snažili získať vplyv. Podozrenie padlo aj na vplyvného člena Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Šejka Ahmada al-Fahada al-Sabaha z Kuvajtu. Esquivel a Rocha doznali, že brali úplatky za pridelenie mediálnych a marketingových práv na zápasy vrátane kvalifikácie majstrovstiev sveta či turnaja Copa America.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona