FIFA dovolila Egyptu odohrať barážovú odvetu v Káhire

NETKY.SK • 31 Október 2013, 09:45 • 2 min
FIFA dovolila Egyptu odohrať barážovú odvetu v Káhire

KÁHIRA - Napriek obavám z bezpečnosti, Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) povolila Egyptu odohrať odvetu baráže o postup na majstrovstvá sveta 2014 proti Ghane v Káhire.

slovakia

left justify in out

Futbalová asociácia Ghany žiadala FIFA, aby sa zápas 19. novembra uskutočnil na bezpečnej, neutrálnej pôde. Najvyšší svetový futbalový riadiaci orgán však v stredu potvrdil egyptskú metropolu ako dejisko barážovej odvety.

Víťaz baráže sa kvalifikuje na budúcoročné majstrovstvá sveta do Brazílie. V prvom súboji play-off na ghanskej pôde zvíťazili domáci futbalisti 6:1. 

Podľa FIFA sa situácia v Egypte dostáva do normálu. Dôkazom má byť rozhodnutie Africkej futbalovej konfederácie (CAF) umiestniť 10. novembra druhý duel finále africkej Ligy majstrov na štadión v Káhire. Prvé stretnutie medzi egyptským Al Ahli a tímom Orlando Pirates z Juhoafrickej republiky sa odohrá v sobotu v meste Soweto. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies