FIFA chce zaviesť novú šesťčlennú baráž pred MS

NETKY.SK • 31 Marec 2017, 07:54 • 2 min
FIFA chce zaviesť novú šesťčlennú baráž pred MS

Zürich - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) chce zaviesť nový model šesťčlennej kvalifikačnej baráže pred majstrovstvami sveta. Turnaj by sa mal uskutočniť priamo v dejisku šampionátu v novembri, ako testovacie podujatie.

slovakia

left justify in out

Myšlienka prišla ako súčasť návrh FIFA udeliť každému kontinentu extra miesta na rozšírenom 48-člennom šampionáte. Nový model MS odštartuje v roku 2026. Organizácia chce udeliť Európe ďalšie tri miestenky, starý kontinent by tak dokopy vyslal na šampionát 16 krajín. Afrika deväť, Ázia osem, Južná Amerika šesť, Severná a Stredná Amerika šesť a Oceánia jednu.

 

O ďalších dvoch miestenkách by rozhodla práve baráž, do ktorej by okrem UEFA vyslala každá konfederácia po jednom zástupcovi, šiesty by bol z kontinentu, na ktorom sa odohrá šampionát. FIFA tiež uviedla, že automatická miestenka pre organizátora MS by bola už zarátaná v kvóte pre danú konfederáciu.

Zmeny musí schváliť Rada FIFA, ktorá sa stretne 9. mája v Bahrajne. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies