FIFA chce od MS 2026 zaviesť v skupinách nájazdové rozstrely

NETKY.SK • 18 Január 2017, 18:05 • 2 min
FIFA chce od MS 2026 zaviesť v skupinách nájazdové rozstrely

ZÜRICH - Rozšírenie počtu účastníkov na majstrovstvách sveta z 32 na 48 nemusí byť jedinou novinkou, ktorú chce Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) zaviesť od roku 2026. Technický riaditeľ FIFA Marco van Basten odprezentoval v stredu ďalší revolučný návrh, ktorý sa týka zápasov skončených v riadnom hracom čase nerozhodným výsledkom.

slovakia

left justify in out

Podľa návrhu by každý zápas v základnej skupine MS 2026 mal svojho víťaza. V prípade remízy po 90 minútach by duel rozhodol záverečný rozstrel na spôsob samostatných nájazdov v ľadovom hokeji.

 

"Každý tím by mal päť pokusov. Po hvizde rozhodcu by sa hráč rozbehol zo vzdialenosti 25 metrov na brankára, pričom do ôsmich sekúnd by musel zakončiť akciu," prezradil Van Basten v rozhovore pre Sport-Bild.

 

Prezident FIFA Gianni Infantino už v minulých dňoch navrhol, aby víťaza zápasu v základných skupinách určil jedenástkový rozstrel. Ako kritériá pri nerozhodnom výsledku pripadali do úvahy aj koeficient fair play či pozícia vo svetovom rebríčku. Po náraste počtu mužstiev na šampionáte o 50 percent sa FIFA prikláňa k formátu so šestnástimi trojčlennými skupinami, pri ktorom môže skôr dôjsť k rovnakému bodovému súčtu a zhodnému skóre dvoch či všetkých troch tímov v skupine, než bolo pri doterajšom modeli so štvorčlennými skupinami.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies