FIFA bude rokovať na tému Kosovo s UEFA a Srbmi

NETKY.SK • 25 Máj 2012, 06:52 • 2 min
FIFA bude rokovať na tému Kosovo s UEFA a Srbmi

FIFA bude rokovať na tému Kosovo s UEFA a Srbmi - Futbal Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) pozvala na svoju pôdu zástupcov zo srbského zväzu i Európskej futbalovej únie (UEFA) a chce sa s nimi rozprávať na tému Kosova, ktorému povolili hrať prípravn

slovakia

left justify in out

img

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) pozvala na svoju pôdu zástupcov zo srbského zväzu i Európskej futbalovej únie (UEFA) a chce sa s nimi rozprávať na tému Kosova, ktorému povolili hrať prípravné medzištátne zápasy s členskými krajinami FIFA a to aj napriek tomu, že balkánska provincia nie je členom svetovej strešnej organizácie futbalu.
      Prezident UEFA Michel Platini i šéf srbského zväzu Tomislav Karadžič vyjadrili svoje rozhorčenie z rozhodnutia FIFA a Platini pred médiami priznal, že je nešťastný najmä z toho, že prezident FIFA Blatter sa predtým s nikým neporadil. "Je to politické rozhodnutie a nie futbalové," vyhlásil Platini.
      Blatter chce teraz zástupcom UEFA všetko vysvetliť. Ešte v utorňajšom rozhovore pre agentúru Reuters uviedol, že tento krok má pomôcť rozvoju futbalu v Kosove a že zvýši túžbu stať sa riadnym členom UEFA a FIFA. Karadžič však na zväzovej stránke upozornil: "Udelenie členstva v UEFA a FIFA Kosovu je úplne bezpredmetné, pretože je v protiklade so štatútom UEFA. Podľa neho sa členom môže stať iba krajina, ktorú za nezavislý štát považuje Organizácia spojených národov."
      Vo vyhlásení sa tiež píše: "Prezident Karadžič vysvetlil zástupcom UEFA a FIFA, že takýto krok môže v regióne i v celej Európe viesť k širokej palete škodlivých a negatívnych dôsledkov. Taktiež sa ostro vyslovil proti spôsobu prijatia rozhodnutia za zatvorenými dverami bez prítomnosti Srbského futbalového zväzu." FIFA sa bránila s tým, že Kosovský futbalový zväz sa nemôže stať jej členom, kým nezíska aj členstvo v kontinentálnej konfederácii a že za týmto ťahom sa skrýva iba snaha podporiť rozvoj nášho športu. Výsledok rokovania s UEFA sa má zapracovať do mimoriadneho zasadnutia exekutívy FIFA 4. júla.

 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies