FIFA bude disciplinárne riešiť kauzu vlčie maky

NETKY.SK • 17 November 2016, 18:44 • 2 min
FIFA bude disciplinárne riešiť kauzu vlčie maky

ZÜRICH - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) otvorila disciplinárne konanie voči Anglicku a Škótsku za to, že hráči oboch reprezentačných tímov mali vo vzájomnom stretnutí čierne pásky s obrázkom vlčieho maku.

slovakia

left justify in out

"Nebudeme špekulovať o výsledku disciplinárneho konania," sprostredkovala agentúra AP vyhlásenie FIFA, ktorej pravidlá zakazujú akékoľvek náboženské, politické a osobné symboly. Oba národné zväzy už pred stretnutím avizovali, že sú pripravené čeliť následkom prehrešku.

 

Anglickí a škótski reprezentanti si zmerali sily v kvalifikácii MS 2018 na štadióne Wembley v Deň vojnových veteránov 11. novembra. Vlčie maky sú jeho symbolom. Reprezentanti Albiónu zdolali Škótsko jasne 3:0, góly favorita britského súboja zariadili Daniel Sturridge, Adam Lallana a Gary Cahill. Angličania vedú kvalifikačnú F-skupinu s 10 bodmi pred Slovinskom (8 bodov) a Slovenskom (6), Škótom patrí po štyroch odohratých zápasoch piata priečka (4).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona