FIFA bude aj na Pohári konfederácií testovať jastrabie oko

NETKY.SK • 15 Jún 2017, 15:40 • 2 min
FIFA bude aj na Pohári konfederácií testovať jastrabie oko

PETROHRAD - Pohár konfederácií FIFA v Rusku (17. júna - 2. júla) bude ďalším podujatím, na ktorom Medzinárodná futbalová federácia otestuje technológiu "jastrabieho oka". Videotechnológia má pomáhať rozhodcom, aby sa vyhli chybám rozhodujúcim zápasy.

slovakia

left justify in out

"Technológia by im mala pomôcť eliminovať jasné futbalové škandály, chyby, na ktoré sa bude pamätať dlhé roky," povedal šéf rozhodcovskej komisie FIFA Massima Busaccu. FIFA chce videotechnológiu použiť pri kľúčových situáciách - góloch, pokutových kopoch či vylúčeniach.

 

FIFA už testovala "jastrabie oko" na majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov v Kórejskej republike a odskúša ho ešte na MS klubov v SAE (6.–16. decembra 2017).

 

Veľa sa diskutovalo najmä o verdiktoch rozhodcov, ktorým asistovala videotechnológia, na MS "20" a v prípravných zápasoch. "Kvalita rozhodnutí je veľmi vysoká, nie však perfektná," povedal na obranu videa technický riaditeľ FIFA Marco van Basten. FIFA chce technológiu dostatočne preveriť, skôr než ju použije na budúcoročných MS v Rusku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona