FIFA Brazílčanom verí - v otázke bezpečnosti

NETKY.SK • 11 Október 2013, 13:00 • 2 min
FIFA Brazílčanom verí - v otázke bezpečnosti

RIO DE JANEIRO - Brazílčania presvedčili Medzinárodnú futbalovú federáciu (FIFA), že po bezpečnostnej stránke sú pripravení zvládnuť budúcoročné majstrovstvá sveta. Vyplýva to z vyhlásenia generálneho sekretára organizácie Jéroma Valckeho.

slovakia

left justify in out

"Nemáme žiadne dodatočné požiadavky," povedal Valcke počas návštevy v juhoamerickej krajine. Francúz ocenil prístup úradov k masovým nepokojom, ktoré sprevádzali tohtoročný Pohár konfederácií.

"Reagovali veľmi pohotovo, tímy aj naši obchodní partneri mali všetko, čo bolo treba. Na základe týchto skúseností vieme, že dokážu mať takéto situácie pod kontrolou," povedal Valcke.

Počas júnových demonštrácií namierených aj proti vysokým nákladom na šampionát vyšlo do ulíc viac ako milión Brazílčanov. Vlna odporu síce medzitým opadla, ale aj v čase Valckeho pobytu v Cuiabe, hlavnom meste štátu Mato Grosso, tu protestovalo asi 50 zamestnancov prevažne v štátnych službách. "Majú na to právo a my máme zase právo usporiadať majstrovstvá sveta," komentoval Valcke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies