Fidži: Na novom videu, ktoré sa objavilo na YouTube, je 45 unesených vojakov OSN

NETKY.SK • 11 September 2014, 07:01 • 2 min
Fidži: Na novom videu, ktoré sa objavilo na YouTube, je 45 unesených vojakov OSN

SUVA - Predstavitelia Fidži dnes potvrdili, že na portáli YouTube sa objavila nová videonahrávka so 45 príslušníkmi fidžijských mierových síl OSN, ktorých z Golanských výšin uniesli koncom augusta sýrski militanti zo skupiny Front an-Nusra. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Na videu vidno dvoch mužov hovoriacich po arabsky, za ktorými v pozadí sedí na zemi 45 fidžijských vojakov. Pred koncom 15-minútového záznamu jeden z nich povie po anglicky, že je 9. septembra, čo je pre nich "veľmi šťastný deň", lebo im povedali, že čoskoro pôjdu domov.

 

Príslušník fidžijských modrých prílb ďalej hovorí, že všetci vojaci sú nažive a nič im nechýba, pretože príslušníci Frontu an-Nusra sa o nich aj napriek svojim obmedzeným možnostiam dobre starajú. Hovorkyňa fidžijskej vlády Sharon Smithvá-Johnsová dnes potvrdila, že na videu sú skutočne tí vojaci, ktorých zadržiava Front an-Nusra. Príslušníka mierových síl, ktorého hlas sa na nahrávke ozval, identifikovala ako kapitána Savenaca Rabuca. 
      

Militanti uniesli fidžijských vojakov v meste Kunajtra na Golanských výšinách, kde sa nachádza jediný hraničný priechod medzi Sýriou a Izraelom, pričom sýrske vládne sily a povstalci tam zvádzajú ťažké boje. Odvtedy ich držia na neznámom mieste.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona