Fidesz vyhlásil, že zábrany na zelenej maďarsko-chorvátskej hranici budú hotové už tento týždeň

NETKY.SK • 14 Október 2015, 10:49 • 2 min
Fidesz vyhlásil, že zábrany na zelenej maďarsko-chorvátskej hranici budú hotové už tento týždeň

BUDAPEŠŤ - Zábrany na zelenej hranici medzi Maďarskom a Chorvátskom budú hotové ešte tento týždeň, vyhlásil dnes v rozhovore pre komerčnú spravodajskú rozhlasovú stanicu InfoRádió nový predseda parlamentnej frakcie vládnej strany Fidesz Lajos Kósa.

slovakia

left justify in out

Poznamenal, že, samozrejme, hraničné priechody zostanú aj naďalej otvorené. Po uzatvorení zelenej hranice sa podľa jeho názoru migranti obrátia smerom na Slovinsko. Zelenú hranicu, cez ktorú prišlo na územie Maďarska zatiaľ najviac migrantov, uzatvorilo Maďarsko na celom úseku hraníc so Srbskom 15. septembra.

 

"Ten, kto tvrdí, že ide o sýrsku migračnú vlnu, nevie, o čom hovorí," povedal Kósa, podľa ktorého pomer Sýrčanov medzi migrantmi je "dramaticky nízky". Väčšina prichádza z Afganistanu, Pakistanu, Bangladéša a z afrických krajín, tvrdí politik Fideszu. Ako dodal, výrazná väčšina z nich prichádza bez rodiny. "Akým utečencom je ten, ktorý si rodinu nechá vo vojne? Čo je to za prístup? Čo si máme o takýchto ľuďoch myslieť? Z toho je zrejmé, že ide o obrovský podfuk," konštatoval predseda frakcie Fideszu, ktorý tento post prevzal 1. októbra od Antala Rogána. Ten sa stal šéfom nového ministerstva - kabinetu úradu predsedu vlády.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies