Fidesz si posilnil pozície - volilo by ho 33 percent Maďarov

NETKY.SK • 6 Október 2016, 15:04 • 2 min
Fidesz si posilnil pozície - volilo by ho 33 percent Maďarov

BUDAPEŠŤ - Koncom septembra by blok maďarských vládnych strán Fidesz-KDNP bolo volilo 33 percent voličov. Oproti júlu blok zaznamenal nárast popularity o dve percentá, vyplýva z dnes zverejnených výsledkov prieskumu inštitútu Századvég.

slovakia

left justify in out

V kategórii rozhodnutých voličov dosahuje tábor priaznivcov Fideszu-KDNP až 47-percentný pomer. Századvég pripomína, že v parlamentných voľbách 2014 získal tento blok 44 percent voličských hlasov.

 

Ultrapravicový Jobbik stagnuje na 12 percentách, Maďarskú socialistickú stranu (MSZP) by bolo v septembri volilo deväť percent opýtaných. Ochranársku stranu LMP a Demokratickú koalíciu v súčasnosti podporujú po štyri percentá voličov a Együtt (Spolu) dve percentá.

 

Pomer nerozhodných voličov klesol v septembri z 37 v predchádzajúcom mesiaci na 34 percent, čo je podľa Századvégu výsledkom aktivít okolo referenda o utečeneckých kvótach, ktoré sa uskutočnilo 2. októbra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies