Fidesz reagoval na demonštrácie: V Maďarsku si každý môže povedať svoj názor

NETKY.SK • 18 November 2014, 13:00 • 2 min
Fidesz reagoval na demonštrácie: V Maďarsku si každý môže povedať svoj názor

BUDAPEŠŤ - V Maďarsku je demokracia, každý si môže povedať svoj názor. Vyhlásil to dnes v reakcii na pondelňajší protivládny protest predseda parlamentnej frakcie vládnej strany Fidesz Antal Rogán, ktorý však vyzval, aby vyjadrenie názoru bolo vždy v súlade s právnymi normami.

slovakia

left justify in out

V rozhovore pre verejnoprávnu televíziu Rogán povedal, že v tomto roku boli parlamentné voľby, voľby do Európskeho parlamentu a komunálne voľby. "Občania povedali trikrát svoj názor. V každom prípade podporili namiesto opozičných strán vládne strany," dodal.

 

"Domnievam sa, že dnes tí, ktorí nedokážu prijať výsledky volieb, sa snažia vyvíjať nátlak na vládu. Môžu to robiť, pretože v Maďarsku je demokracia, nie ako v roku 2006, kedy v čase vlády Ferenca Gyurcsánya policajti bili ľudí a niektorým dokonca vystrelili oko gumeným projektilom na ulici. Dnes už niečo také neexistuje," zdôraznil Rogán s tým.

 

Požiadal protestujúcich, aby nedošlo k výtržnostiam, aké nastali pred sídlom Fideszu na Lendvaiovej ulici pred niekoľkými týždňami. "To už je mimo rámca demokracie," podotkol.

 

Proti korupcii a politike vlády premiéra Viktora Orbána protestovalo v pondelok v Budapešti pred parlamentom podľa odhadov 20.000 ľudí. Po oficiálnom ukončení demonštrácie sa časť davu začala tlačiť na schody parlamentu, v čom mu bránila polícia a vyzvala ho k opusteniu priestranstva okolo parlamentu. Okrem tlačenice medzi protestujúcimi a policajtmi k žiadnym incidentom nedošlo.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies