Fidesz: Iba my ochránime Maďarov pred prisťahovaleckými kvótami

NETKY.SK • 21 November 2016, 13:37 • 2 min
Fidesz: Iba my ochránime Maďarov pred prisťahovaleckými kvótami

BUDAPEŠŤ - V boji proti povinnému prerozdeľovaniu prisťahovalcov v EÚ sa môžu Maďari spoliehať iba na blok vládnych strán Fidesz a Kresťanskodemokratická ľudová strana (KDNP). Podpredseda Fideszu a poslanec parlamentu Szilárd Németh to povedal dnes na tlačovej konferencii v Budapešti.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI Németh konštatoval, že odmietnutím príslušnej úpravy ústavy v parlamente sa preukázalo, že v Maďarsku iba vládne strany skutočne dbajú na názor ľudí.

 

Podpredseda Fideszu zdôraznil, že stále existuje hrozba, že ilegálnych prisťahovalcov, ktorí sú už v Európe, povinne prerozdelia medzi jednotlivé členské štáty EÚ. Maďarský premiér Viktor Orbán bude podľa slov Németha prezentovať na decembrovom zasadnutí Európskej rady postoj proti prisťahovaleckým kvótam.

 

Poslanci maďarského parlamentu 8. novembra neschválili novelu ústavy, ktorá by zakazovala presídľovať do Maďarska mimoeurópskych cudzincov. Za návrh premiéra Orbána, ktorý súvisel s októbrovým referendom o prisťahovaleckých kvótach EÚ, hlasovalo iba 131 poslancov vládneho bloku Fidesz-KDNP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona