Fidesz chce zaviesť zdanenie príjmov médií z reklamy, médiá sa bránia

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 11:11 • 2 min
Fidesz chce zaviesť zdanenie príjmov médií z reklamy, médiá sa bránia

BUDAPEŠŤ - Maďarská vládna strana Fidesz predložila v pondelok parlamentu návrh zákona, ktorým by zaviedla zdanenie príjmov médií z reklamy. Proti návrhu dnes protestovalo 11 reklamných a mediálnych združení, informovala agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Podľa návrhu, ktorý predložil poslanec Fideszu László L. Simon, bude kľúč zdanenia závislý od výšky príjmov z reklamy. Pri príjme do 500 miliónov forintov (1,65 miliónov eur) by bola nulová sadzba, pri príjme nad 20 miliárd forintov (66 miliónov eur) však už bude 40-percentná.

 

Združenia pre MTI vyhlásili, že rokovania s vládou o novej dani viedli už od vlaňajšieho roka, teraz predložený návrh ich však zaskočil, dozvedeli sa o ňom iba z médií. Žiadajú preto, aby kabinet zachoval dialóg so zástupcami médií. Nový druh dane by sa dotkol najviac komerčných televízií RTL Klub a TV2.

 

Simon dnes vo verejnoprávnej televízii povedal, že novú daň televízie a elektronické médiá nemôžu preniesť na divákov a čitateľov. Podľa jeho slov proces prijímania tohto návrhu zákona, ktorý je iba začiatkom určitého procesu, bude potrebné ukončiť do jesene.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies