Fidesz chce uzákoniť, že daň z internetu nebudú platiť odberatelia

NETKY.SK • 28 Október 2014, 18:40 • 2 min
Fidesz chce uzákoniť, že daň z internetu nebudú platiť odberatelia

BUDAPEŠŤ - Maďarská vládna strana Fidesz chce aj v prípade rozšírenia telekomunikačnej dane o daň z internetu prijať prísny zákon, ktorý by zaručil, že uvedenú daň neprenesú dodávatelia internetových služieb na odberateľov. Podľa agentúry MTI to dnes vyhlásil tlačový odbor Fideszu.

slovakia

left justify in out

Podľa vládnej strany teda rozšírenie telekomunikačnej dane o internet nebude pre samotných odberateľov znamenať ani jediný forint nákladov navyše.
     

Fidesz vo vyhlásení zdôraznil, že takto získané financie chce použiť vláda na program rozšírenia širokopásmového internetu v krajine aj s použitím zdrojov z Európskej únie. Dodávatelia telekomunikačných služieb tak získajú viac zákazníkov a preto by bolo vhodné, keby na tento rozvojový program vlády prispeli.
     

Proti zámeru vlády premiéra Viktora Orbána zdaniť internet protestovali v nedeľu večer v Budapešti tisíce Maďarov. Vládu vyzvali, aby do 48 hodín úplne stiahla z parlamentu návrh na zdanenie internetu.
     

Vládna strana Fidesz však predložila v pondelok parlamentu iba pozmeňujúci návrh, ktorým by bola určená horná hranica mesačného zdanenia internetu na 700 forintov (2,27 eura) a v prípade právnických osôb 5000 forintov (16,32 eura).
     

Odporcovia avizovali ďalšiu demonštráciu už dnes večer v Budapešti, vo viacerých ďalších maďarských mestách, ale aj v poľskej Varšave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies