Fidesz chce pozastaviť štátnu podporu Gyurcsányovej Demokratickej koalícii

NETKY.SK • 26 Máj 2015, 09:40 • 2 min
Fidesz chce pozastaviť štátnu podporu Gyurcsányovej Demokratickej koalícii

BUDAPEŠŤ - Maďarská vládna strana Fidesz považuje zamestnávanie firmy expremiéra Ferenca Gyurcsánya Európskou komisiou za skrytú stranícku podporu jeho strany Demokratická koalícia (DK), a preto Fidesz iniciuje pozastavenie poskytovania štátnej podpory tejto strane, píše dnes vláde blízky denník Napi Gazdaság.

slovakia

left justify in out

Denník pripomína, že spoločnosť Altus Zrt., ktorú vlastní Gyurcsány, vyhrala tender na kontrolu využívania rozvojových fondov Európskej únie v Maďarsku.

 

V parlamentnej frakcii Fideszu vnímajú toto poverenie zo strany EÚ jednoznačne ako skrytú stranícku podporu Demokratickej koalícii, preto iniciujú, aby podporu z maďarského štátneho rozpočtu pozastavili.

 

Predseda maďarskej vlády a predseda Fideszu Viktor Orbán minulý týždeň v Štrasburgu povedal, že je jasné, že peniaze z EÚ pôjdu firme, ktorá tieto prostriedky použije na stranícke ciele.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies