Fidesz by migrantov kvôli hrozbe epidémií dal vyšetriť a očkovať

NETKY.SK • 23 August 2015, 14:32 • 2 min
Fidesz by migrantov kvôli hrozbe epidémií dal vyšetriť a očkovať

BUDAPEŠŤ - Ilegálni migranti prichádzajúci do Maďarska sú hrozbou z hľadiska epidemiologickej nákazy, preto sa vynára možnosť, aby sa povinne podriadili zdravotnej kontrole a nechali sa zaočkovať, vyhlásil dnes pre agentúru MTI poslanec vládnej strany Fidesz Imre Pesti.

slovakia

left justify in out

Väčšina migrantov podľa jeho slov prichádza z vojnových oblastí, kde nie sú ani základné zdravotné podmienky. "Navyše, počas putovania dlhého tisíce kilometrov sa ich všeobecný zdravotný stav môže ďalej zhoršovať," dodal Pesti.

 

Zo štatistík vyplýva, že takmer dve percentá prichádzajúcich migrantov do Maďarska sú nakazené nejakou nákazlivou chorobou, píše MTI, podľa ktorej sa Maďarsko pokúša poslať žiadateľov o azyl na lekárske vyšetrenie a sú k dispozícii aj očkovacie látky. Migranti však zvyčajne rýchlo pokračujú vo svojej ceste na západ, preto sledovanie ich zdravotného stavu lekármi je nemožné.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona