Fidel Castro: Rusko a Čína sú silným štítom svetového mieru a bezpečnosti

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 08:31 • 2 min
Fidel Castro: Rusko a Čína sú silným štítom svetového mieru a bezpečnosti

HAVANA - Kubánsky revolučný vodca Fidel Castro považuje Rusko a Čínu za "silný štít" svetového mieru a bezpečnosti. Bývalý prezident to uviedol v príspevku uverejnenom v novinách Granma pri príležitosti 70. výročia víťazstva nad nacistickým Nemeckom, informovala dnes agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

"Pevné spojenectvo ľudu Ruskej federácie a Číny, založené na pokrokovej vede, silnej armáde a statočných vojakoch, dokáže zastaviť nebezpečné smerovanie sveta, ohrozujúce existenciu ľudstva," napísal kubánsky revolucionár, ktorý zároveň vyzdvihol účasť svojho brata, prezidenta Raúla Castra, oslavách konca druhej svetovej vojny v Moskve.

 

"V súvislosti so 70. výročím víťazstva vo Veľkej vlasteneckej vojne chcem vyjadriť svoj najhlbší obdiv voči hrdinskému sovietskemu ľudu, ktorý preukázal ľudstvu obrovskú službu obetovaním 27 miliónov svojich ľudí," uviedol Castro.

 

Fidel Castro sa stiahol z aktívnej politiky v roku 2006 zo zdravotných dôvodov a na verejnosti sa objavuje už len zriedka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona