Fidel Castro pochválil brata, že podal ruku svojmu nepriateľovi Obamovi

NETKY.SK • 21 December 2013, 06:51 • 2 min
Fidel Castro pochválil brata, že podal ruku svojmu nepriateľovi Obamovi

HAVANA - Kubánsky exprezident a legendárny revolucionár Fidel Castro sa po viac ako týždni od oficiálnej rozlúčky verejne vyjadril k zosnulému exprezidentovi Juhoafrickej republiky Nelsonovi Mandelovi i historickému podaniu ruky jeho brata Raúla s americkým prezidentom Barackom Obamom.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov išlo zo strany jeho brata o "brilantné vystupovanie" a ocenil najmä "jeho pevnosť a dôstojnosť pri priateľskom podaní rúk s hlavou vlády USA". Dnes 87-ročný revolucionár zároveň odhalil, čo jeho brat Obamovi v angličtine povedal. Podľa jeho slov išlo o strohé: "Pán prezident, ja som Castro." Fidel sa taktiež vyjadril k svojmu priateľovi Mandelovi, ktorého označil za "kompletného muža, hlbokého revolucionára a radikálneho socialistu". Bývalý kubánsky vodca dodal, že "nikdy neprestal obdivovať jeho úprimnosť, skromnosť a enormné zásluhy".

Obama v novembri uviedol, že možno nastal čas prehodnotiť politiku Spojených štátov smerom ku Kube, voči ktorej Washington udržuje v platnosti obchodné embargo už viac než polstoročie a nemá s Havanou diplomatické vzťahy. Podľa Obamu sa doba zmenila a takéto reštrikcie sú už mimo reality.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies