Fidel Castro a Hugo Chávez ostro kritizovali operáciu spojencov v Líbyi

NETKY.SK • 30 Marec 2011, 07:30 • 2 min
Fidel Castro a Hugo Chávez ostro kritizovali operáciu spojencov v Líbyi

Fidel Castro a Hugo Chávez ostro kritizovali operáciu spojencov v Líbyi

slovakia

left justify in out

img

Medzinárodné spoločenstvo, ktoré brutálne zaútočilo na Líbyu, vedie pod pláštikom humanitárnej akcie v skutočnosti fašistickú vojnu proti severoafrickej krajine. Tieto myšlienky sformuloval niekdajší kubánsky prezident Fidel Castro v dnes zverejnenom článku pod názvom Fašistická vojna NATO.
      Podľa bývalého najvyššieho kubánskeho predstaviteľa, ktorý svojho času opakovane navštívil Libyu a osobne sa pozná s jej lídrom, plukovníkom Muammarom Kaddáfím, ešte žiadna krajina v minulosti nečelila podobne brutálnym leteckým útokom ako teraz severoafrická krajina.
      Podobne sa podľa neho nezachovali ani lídri fašistického Nemecka a Talianska, keď počas občianskej vojny v Španielsku nariadili útoky na tamojšie ciele.
      Fidel Castro dal v článku najavo, že dianie v Líbyi sleduje objektívne, pretože nezdieľa ani politické, ani náboženské názory tamojšieho vedenia.
      Operáciu, "ktorú začali USA a ich spojenci", dnes v argentínskom Buenos Aires ostro kritizoval aj venezuelský prezident Hugo Chávez, ktorý apeloval na vlády latinskoamerických krajín, aby sa zomkli proti vojenskej intervencii v Líbyi.
      "V mene slobody, v mene demokracie bombardujú, útočia, vraždia, ničia. Čosi podobné sme nevideli ani v období španielskeho kolonializmu. Španieli vládli a hlásili sa k tomu, že sme neprišli s tým, aby hovorili o demokracii. Ani Portugalci nehovorili o demokracii, prišli vládnuť. Títo však v mene demokracie idú bombardovať a masakrovať. To je vrchol cynizmu," citujú argentínske médiá Chávezove slová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies