Ficova vláda obmedzuje ekonomické slobody

NETKY.SK • 26 Október 2013, 17:01 • 2 min
Ficova vláda obmedzuje ekonomické slobody

BRATISLAVA - Dnes sa v Pezinku konal Republikový snem strany OKS.

slovakia

left justify in out

Občianska konzervatívna strana hodnotí vládu Roberta Fica ako vládu obmedzovania ekonomických slobôd a občianskych práv. Zhodli sa na tom dnes členovia tejto mimoparlamentnej strany na Republikovom sneme v Pezinku, agentúru SITA informoval predseda strany Ondrej Dostál.  "Vláda zvýšila odvodové a daňové zaťaženie, znížila pružnosť Zákonníka práce, skomplikovala zakladanie nových firiem a pripravuje zavedenie dane z práva podnikať v podobe daňových licencií pre obchodné spoločnosti," píše sa vo vyhlásení strany. Vláda sa podľa OKS dlhodobo správa tak, ako keby viedla triedny boj proti živnostníkom a malým podnikateľom, programovo zhoršuje podnikateľské prostredie a bráni tak ekonomickému rastu a tvorbe nových pracovných miest.

Na sneme sa tiež členovia strany zhodli na tom, že vládna väčšina v parlamente "rozšírila možnosti zasahovania do vlastníckych práv zjednodušením vyvlastňovania, a to v záujme iných súkromných podnikateľských zámerov". Vláda návrhom zákona o volebnej kampani zavádza vážne zásahy do slobody prejavu a práva slobodne šíriť informácie, tvrdí strana. Navrhovanou novelou zákona o petičnom práve a avizovanou novelou zákona o slobodnom prístupe k informáciám sa podľa OKS zasa chystá negatívne zasiahnuť do výkonu petičného práva a práva na informácie. "Nedôvera Ficovej vlády k slobodnej spoločnosti sa prejavuje aj v ďalších oblastiach – obmedzovaním slobody škôl, či pripravovaným násilným zlučovaním zdravotných poisťovní," píše sa vo vyhlásení snemu.

Strana sa o dva týždne zúčastní na voľbách predsedov a do orgánov samosprávnych krajov, a to vo všetkých ôsmich vyšších územných celkoch. Ponúka voličom svojho kandidáta na župana – Ivana Kuhna v Košickom kraji a 30 kandidátov do krajských zastupiteľstiev kandidujúcich v rámci pravicových koalícií aj samostatne. 

OKS dnes tiež pripomenula, že považuje za neúctu k našej histórii, keď 28. október nie je medzi štátnymi sviatkami Slovenskej republiky. OKS navrhuje, aby sa 28. október stal štátnym sviatkom namiesto Dňa ústavy. Strana si pripomenie výročie vzniku spoločného štátu 27. októbra v Martine a 28. októbra v Bratislave na zhromaždeniach, ktorých je spoluorganizátorom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona