Ficov sused získal pozemky neďaleko Bratislavy v štýle Vladimíra Mečaira

NETKY.SK • 20 Apríl 2015, 09:26 • 2 min
Ficov sused získal pozemky neďaleko Bratislavy v štýle Vladimíra Mečaira

BRATISLAVA - Tesne pred Bratislavou má už na budúci rok stáť obrovské parkovisko a priemyselné haly. No spôsob, akým prišli k pozemkom jeho developeri, pripomína Mečiarovu kauzu Veľký Slavkov, píše Denník N.

slovakia

left justify in out

Developera reprezentuje firma Logistic Park podnikateľa Petra Sýkoru. Známym sa stal pred časom ako sused premiéra Roberta Fica. Sýkora využil reštituentov, ktorí majú od štátu nárok na vrátenie pozemkov zhabaných ich predkom.

Od júna 2013 do júla 2014 získali pri Ivanke pri Dunaji dohromady 65 hektárov zeme. Hovorca Slovenského pozemkového fondu povedal, že o plánoch Sýkoru nevedeli a pre vydanie pozemkov "Nebola zistená žiadna prekážka".

 

Sýkora bol úspešný aj na Obecnom zastupiteľstve v Ivanke pri Dunaji. Vlani v máji preklasifikovali poslanci pozemky tak, aby na dovtedy poľnohospodárskej pôde mohla vyrásť hala so 150-tisíc metrami štvorcovými a parkovisko s 1100 miestami, upozorňuje denník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies