Ficov priateľ Výboh pýtal pri nákupe vozidiel pre českú armádu tučnú províziu!

NETKY.SK • 11 November 2014, 09:43 • 2 min
Ficov priateľ Výboh pýtal pri nákupe vozidiel pre českú armádu tučnú províziu!

PRAHA - Slovenský podnikateľ Miroslav Výboh podľa denníka SME osobne vybavoval províziu za nákup obrnených vozidiel Pandur pre českú armádu. Na súde v Prahe takto vypovedal bývalý manažér rakúskej dodávateľskej firmy Steyr Lutz Kampmann.

slovakia

left justify in out

Ten tvrdí, že ho Výboh pozval v decembri 2007 na stretnutie, na ktorom od neho pýtal províziu trikrát šesť miliónov eur. "Aké bolo v súvislosti s Pandurmi postavenie pána Výboha?", opýtala sa svedka sudkyňa Veronika Čeplová. "Výboh povedal, že česká strana ho poverila, aby vyjednával o možnej redukcii zmluvy," odpovedal Kampmann. Ten o úlohe Výboha v českej kauze vypovedal už v rámci medzinárodného vyšetrovania.

 

Teraz svoje slová na súde potvrdil, vypovedal cez telemost. Slovenskú stopu v prípade Pandurov ďalej preveruje rakúska prokuratúra. Výboh obvinenia z korupcie odmietol, informuje denník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies