Ficov náskok pred druhým Kiskom by bol v prvom kole tri percentá

NETKY.SK • 23 Február 2014, 14:15 • 2 min
Ficov náskok pred druhým Kiskom by bol v prvom kole tri percentá

BRATISLAVA - Andrej Kiska by v prvom kole prezidentských volieb strácal na lídra preferencií Roberta Fica 3,2 percenta hlasov, vyplýva z prieskumu agentúry MEDIAN SK pre Rozhlas a televíziu Slovenska.

slovakia

left justify in out

Prieskum nameral Ficovi podporu 35,8 percenta, druhému Kiskovi 32,6 percenta hlasov. Tretí by skončil Radoslav Procházka s výsledkom 9,2 percenta.

 

Milan Kňažko by obsadil štvrté miesto so 7,5 percentami. Pavol Hrušovský by získal podporu 3,4 percenta voličov. Gyulu Bárdosa by volilo 3,3 percenta respondentov rovnako ako Helenu Mezenskú. Ján Čarnogurský by dostal 2,2 percenta hlasov a Viliam Fischer jedno percento. Ostatní kandidáti mali pod jedno percento.

 

Prieskum robila agentúra MEDIAN SK pre RTVS od 17. do 21. februára na vzorke 1 033 respondentov. Voliť by určite išlo 62,5 percenta opýtaných, skôr áno povedalo 17 percent. „Do skutočných volieb zostávajú viac ako tri týždne, môže sa veľa zmeniť,“ upozornil v relácii O 5 minút 12 Jindřich Bardon z agentúry MEDIAN SK. Výsledky prieskumu komentoval aj Martin Slosiarik z agentúry Focus. „Čosi sa deje, sú tu nejaké faktory,“ povedal. Podľa jeho názoru ide napríklad o nedôveru k politickým stranám. „Nemať politickú minulosť sa zdá byť momentálne výhodou,“ hovoril.

 


Andrej Kiska dominuje u voličov v Bratislavskom kraji a tiež v Banskobystrickom a Žilinskom, priblížil Bardon. Fico zase uspel na východe krajiny a na západe mimo bratislavského regiónu. Vyrovnanú podporu má vo všetkých krajoch napríklad Pavol Hrušovský.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies