Fico: Žiga prispel k príchodu Jaguaru, poslanci by mu mali poďakovať

NETKY.SK • 10 December 2015, 16:59 • 2 min
Fico: Žiga prispel k príchodu Jaguaru, poslanci by mu mali poďakovať

BRATISLAVA - Snaha opozície o odvolanie ministra životného prostredia Petra Žigu (Smer-SD) z funkcie je úplne bezdôvodná, politicky motivovaná a ide len o súčasť predvolebnej kampane. Na adresu piatkovej (11.12.) mimoriadnej schôdze Národnej rady (NR) SR to dnes vyhlásil premiér Robert Fico (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

Poslanci by Žigovi podľa neho mali naopak poďakovať, pretože významne prispel k príchodu automobilky Jaguar Land Rover na Slovensko. Investičnú zmluvu s britskou firmou podpisuje vláda rovnako v piatok.

 

"Minister životného prostredia Peter Žiga bol mimoriadne dôležitým hráčom v tíme, ktorý zabezpečil podmienky pre príchod tohto obrovského investora. Urobil pre to obrovský kus práce. Preto by som využil zajtrajšie rokovanie Národnej rady na to, aby som vyzval poslancov, nech poďakujú ministrovi Žigovi za to, že prispel k príchodu tohto obrovského investora, a nerobili cirkus v podobe jeho odvolávania," vyhlásil Fico. Žiga je navyše podľa neho ministrom na svojom mieste, pretože vo svojom rezorte urobil poriadok.

 

Žiga bude čeliť opozičnému pokusu o odvolanie v piatok od 11.00 h. Na tento deň zvolal na základe podpisov poslancov mimoriadnu schôdzu pléna predseda NR SR Peter Pellegrini (Smer-SD). Opozícia chce Žigu odvolať pre kauzu obstarania údajne predraženej kompy cez Dunaj a od ministra chce počuť vysvetlenie všetkých pochybností súvisiacich s týmto prípadom. Vláda však za svojím ministrom stojí a snahu opozície odmieta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies