Fico: Začiatkom júna sa chystám na pracovnú návštevu Ruska

NETKY.SK • 7 Máj 2015, 17:19 • 2 min
Fico: Začiatkom júna sa chystám na pracovnú návštevu Ruska

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico plánuje začiatkom júna pracovnú návštevu Ruska.

slovakia

left justify in out

Oznámil to na dnešnej tlačovej konferencii s tým, že sa tak stane na základe výsledkov zasadnutia slovensko-ruskej medzivládnej komisie pre hospodársku a vedecko-technickú spoluprácu, ktorá sa nedávno uskutočnila v Bratislave.
     

Ako priblížil, počas návštevy sa podpíšu rôzne dohody vo viacerých oblastiach. "Sústredíme sa na pomerne veľký okruh otázok týkajúcich sa plynu, ropy, spolupráci v oblasti atómovej energie. Jednoducho sú to témy, ktoré potrebujem pracovne prejsť," dodal.
     

Zároveň sa očakáva, že sa tam stretne nielen s ruským premiérom Dmitrijom Medvedevom, ale aj prezidentom Vladimirom Putinom.
     

Energetika, priemysel, dopravná infraštruktúra, poľnohospodárstvo a vojenská technika sú hlavné oblasti, v ktorých chce Slovensko aj naďalej spolupracovať s Ruskom. Zhodli sa na tom vicepremiér SR pre investície Ľubomír Vážny a ruský minister priemyslu a obchodu Denis Manturov na zasadnutí medzivládnej komisie pre hospodársku a vedecko-technickú spoluprácu.
     

Rusko tiež potvrdilo svoj záujem o účasť na projektoch výstavby nových blokov jadrových elektrární na území Slovenska. Rovnako je pripravené zúčastniť sa na prácach pri predlžovaní doby životnosti jadrovej elektrárne v Jaslovských Bohuniciach, zvyšovaní výkonu, modernizácii systémov, údržbe, opravách a dodávke zariadení pre existujúce bloky jadrových elektrární v SR.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona