Fico zablahoželal Lajčákovi k zvoleniu do čela Valného zhromaždenia OSN

NETKY.SK • 2 Jún 2017, 16:03 • 2 min
Fico zablahoželal Lajčákovi k zvoleniu do čela Valného zhromaždenia OSN

BRATISLAVA – Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) zablahoželal ministrovi zahraničných vecí Miroslavovi Lajčákovi (nominant Smeru-SD) k zvoleniu za predsedu 72. zasadnutia Valného zhromaždenia OSN. Podľa premiéra je to dôkaz, že Slovensko môže zohrávať vo svete dôležitú úlohu. Fico to uviedol dnes v rámci tlačovej konferencie po zasadnutí Rady solidarity a rozvoja.

slovakia

left justify in out

„Je to dôkaz špičkovej kvality slovenských diplomatov. Je to dôkaz, že Slovensko môže zohrávať vo svete veľmi dôležitú úlohu,“ povedal premiér. „Ja osobne blahoželám pánovi ministrovi k získaniu tohto dôležitého postu a som absolútne presvedčený pri jeho profesionalite, že to bude na prospech našej krajiny,“ doplnil.

 

Lajčák dnes v rámci tlačovej konferencie nechcel bližšie špecifikovať, čo výkon funkcie bude znamenať pre jeho pôsobenie na čele rezortu diplomacie. „Chcem zorganizovať samostatnú konferenciu k téme predsedníctvo vo Valnom zhromaždení a tam vám odpoviem na všetky otázky rád, ale nebudem to miešať s týmto dnešným podujatím,“ zdôvodnil.

 

Zástupcovia členských štátov OSN zvolili v stredu 31. mája v New Yorku Lajčáka do funkcie predsedu 72. zasadnutia Valného zhromaždenia OSN. Šéf slovenskej diplomacie oficiálne prevezme funkciu 12. septembra, mandát má na obdobie jedného kalendárneho roka. Zástupca SR získal takúto vysokú pozíciu v systéme OSN vôbec po prvý raz. Predseda Valného zhromaždenia OSN je protokolárne najvyššou funkciou v systéme Organizácie Spojených národov, v ktorej reprezentuje všetkých 193 členských krajín.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies