Fico: Za zmrazenie platov by ste nás mohli pochváliť

NETKY.SK • 28 November 2014, 12:59 • 2 min
Fico: Za zmrazenie platov by ste nás mohli pochváliť

BRATISLAVA - Strana Smer-SD by si za ďalšie zmrazenie platov ústavných činiteľov, sudcov a prokurátorov zaslúžila pochvalu.

slovakia

left justify in out

Vyzval na to dnes predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) a poukázal na Českú republiku, kde je podľa jeho slov rozhádaná Poslanecká snemovňa na tému, či zvyšovať platy ústavných činiteľov o 26 percent alebo o tri a pol percenta.

 

"Predstavte si, že by sme my prišli v tomto období a povedali, že ideme platy ústavných činiteľov zvyšovať o 26 percent. Veď nás pochváľte, už niekoľko rokov za sebou poctivo zmrazujeme platy ústavných činiteľov, sudcov a prokurátorov a nezohľadňujeme ani infláciu," upozornil s tým, že je to správne a solidárne rozhodnutie.

 

Sudcov, ktorí so zmrazením svojich platov opakovane nesúhlasia a chcú sa obrátiť na Ústavný súd SR, požiadal Fico o porozumenie. "Napriek úspešnej konsolidácii cítime veľký tlak na verejné financie a myslíme si, že ľudia s nadštandardnými príjmami by mali prejavovať mieru solidarity s ostatnými. To sa týka aj poslancov, členov vlády či prokurátorov. Každý má ale právo obrátiť sa na ústavný súd," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies