Fico: Vzťahy medzi vládou a odbormi na Slovensku sú mimoriadne korektné

NETKY.SK • 12 Október 2016, 15:55 • 2 min
Fico: Vzťahy medzi vládou a odbormi na Slovensku sú mimoriadne korektné

BRATISLAVA - Vzťahy medzi vládou a odbormi na Slovensku sú mimoriadne korektné. Uviedol to dnes v Bratislave vo svojom príhovore premiér Robert Fico (Smer-SD) na mimoriadnej schôdzi skupiny "Pracovníci" Európskeho hospodárskeho a sociálneho výboru (EHSV): Európa, ktorá funguje pre pracovníkov. Férová mobilita a dôraz na pracovné práva.

slovakia

left justify in out

Oznámil prítomným, najmä zahraničným účastníkom, že vláda SR dnes schválila zvýšenie minimálnej mzdy na rok 2017. "Moja vláda mimoriadne podporuje neustále zvyšovanie minimálnej mzdy. Máme na to celý rad racionálnych dôvodov aj napriek tomu, že narážame často na veľmi ťažké diskusie s predstaviteľmi zamestnávateľov," povedal.

 

"Môžem potvrdiť, že sme dnes opäť o viac ako 7 % zvýšili minimálnu mzdu. Viem, že pre mnohých z vás, ktorí pochádzate z vyspelých krajín Európy, sa suma 435 eur bude zdať byť malá alebo smiešna, ale pre nás je to obrovský pokrok, pretože chceli by sme dosiahnuť do roku 2019 minimálnu mzdu na úrovni 500 eur. Všetky doterajšie plány, ktoré sme v tejto oblasti nastavili, sa nám podarilo aj naplniť," dodal Fico.

 

Slovenské predsedníctvo v Rade EÚ podľa Ficových slov znamená pre Slovensko dvojitú výzvu. "Jednak predsedáme Rade EÚ historicky prvýkrát a jednak sme predsedníctvo prevzali v časoch, kedy nám nie je práve najľahšie v EÚ. Tu nemám na mysli len rozhodnutie občanov vo Veľkej Británii. Dá sa povedať, že od prijatia Lisabonskej zmluvy sa EÚ zmieta v nepretržitom krízovom manažmente," doplnil Fico s tým, že "napriek tomu považuje EÚ za jedinečný projekt, ktorý bude jeho vláda v plnom rozsahu vždy podporovať".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona