Fico: Výzvou pre budúci rok je riešenie nedostatku pracovných síl

NETKY.SK • 25 December 2016, 10:41 • 2 min
Fico: Výzvou pre budúci rok je riešenie nedostatku pracovných síl

PIEŠŤANY – Veľkou výzvou pre Slovensko v nadchádzajúcom roku bude podľa predsedu vlády Roberta Fica riešenie nedostatku pracovnej sily.

slovakia

left justify in out

"Ešte pred tromi – štyrmi rokmi sme hovorili, že nezamestnanosť je najväčší problém, ale dnes firmy doslova kričia a dožadujú sa nových pracovných síl. Je tu veľký tlak na vládu, aby odsúhlasila ,,dovoz“ pracovníkov zo zahraničia, s čím my príliš nesúhlasíme,“ povedal Fico.

 

Vláda chce podľa neho ešte využiť potenciál, ktorý je medzi nezamestnanými, aj keď v ich štruktúre je množstvo takých, ktorí nemajú ani základné vzdelanie. "Toto bude pravdepodobne veľká výzva, aby sme nezačali brzdiť ekonomiku, ktorá šliape výborne, máme jeden z najvyšších ekonomických rastov,“ dodal Fico. Všetky dôležité ekonomické parametre na rok 2017 vyzerajú podľa neho vynikajúco a nie je dôvod na žiadnu nervozitu.

 

Druhou veľkou výzvou budúceho roku je podľa neho budúcnosť Európskej únie a jej prípadné rozkolísanie po rôznych referendách. "V prípade rozkolísania Európskej únie prežijú len krajiny, ktoré budú vnútorne politicky stabilné a silné, preto nám musí záležať na politickej stabilite,“ poznamenal predseda vlády.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona