Fico vystúpi zo Smeru, ak vyhrá v prezidentských voľbách!

NETKY.SK • 19 December 2013, 14:43 • 2 min
Fico vystúpi zo Smeru, ak vyhrá v prezidentských voľbách!

BRATISLAVA - Robert Fico sa v prípade úspechu v prezidentských voľbách vzdá predsedníctva strany Smer-SD.

slovakia

left justify in out

Premiér to povedal to v dnešnej relácii Rádia Expres Braňo Závodský naživo. "Prezident SR nemôže byť predsedom politickej strany," povedal premiér a prezidentský kandidát Fico a vzápätí potvrdil, že v prípade úspechu sa predsedníctva v strane Smer-SD vzdá. Prezident sa podľa Fica musí vzdať aj straníckej politiky. Nechcel povedať, kto by ho nahradil na pozícii predsedu vlády. Dodal však, že si nevie predstaviť, a bolo by mu to veľmi ľúto, keby parlament opustil jeho predseda Pavol Paška, pretože "v ňom robí nenahraditeľnú robotu". Fico hovorí, že strana je dostatočne skúsená na to, aby spravila nejakú mladícku nerozvážnosť. Smer má všetko premyslené, nech je výsledok volieb akýkoľvek, stabilitu vlády a strany neohrozí, odkázal premiér.

Fico si netrúfa vyhrať hneď v prvom kole prezidentských volieb. "Pristupujem k tomuto všetkému s veľkým rešpektom. V politike sa môže stať všeličo," povedal s tým, že súboj kandidátov bude veľmi tesný. Zbieranie podpisov by bolo podľa neho "celkom peknou mobilizáciou", ale pravdepodobne si vystačí s 83 podpismi poslancov parlamentu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies