Fico: Vystúpenie Veľkej Británie z EÚ nie je tragédia, ale realita

NETKY.SK • 24 Jún 2016, 13:00 • 2 min
Fico: Vystúpenie Veľkej Británie z EÚ nie je tragédia, ale realita

BRATISLAVA - Vláda SR rešpektuje rozhodnutie britských voličov a nie je potrebné mať k nemu žiadne komentáre. Vyhlásil to dnes predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) v reakcii na štvrtkové (23.6.) referendum vo Veľkej Británii, v ktorom občania rozhodli o vystúpení z EÚ.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Nie je to žiadna tragédia, ale realita, na ktorú musí zostávajúcich 27 krajín EÚ zareagovať rýchlo. Bola by veľká chyba, ak by reakcia 27 krajín bola taká, aká bola doterajšia politika EÚ. Obrovská časť ľudí v Európe odmieta migračnú politiku EÚ, je nespokojná s hospodárskou politikou únie. Je na nás, aby sme povedali, že zásadné politiky EÚ musia prejsť zásadnými zmenami," zdôraznil Fico.

 

Premiér pripomenul, že na stretnutiach s významnými európskymi politikmi ponúkol, ako reprezentant čoskoro predsedajúcej krajiny, možnosť neformálnej diskusie o budúcnosti EÚ. "Musíme ponúknuť atraktívnejšie prístupy k témam, ktoré sú vnímané negatívne," povedal.

 

Predseda slovenskej vlády pripúšťa, že britské referendum môže vyvolať rôzne pokusy. "Budú to praktické dopady vystúpenia Británie z EÚ a keďže prídu po 1. júli 2016, SR bude sedieť za vrchom stola, ktorý bude o týchto veciach rozhodovať. Preto očakávam obrovskú mieru zodpovednosti na vláde SR," povedal.

 

"Vláda SR nesie podľa Fica plnú zodpovednosť za slovenské predsedníctvo, preto požiadal slovenskú opozíciu, aby prestala s deštrukciou štátu, s útokmi, ktoré nemajú opodstatnenie a s obvineniami bez dôkazov. Potrebujeme zvládnuť ťažké úlohy a deštrukcia a nenávisť nevedie k ničomu," dodal.

 

Britskí voliči vo štvrtkovom referende rozhodli o vystúpení svojej krajiny z Európskej únie. Po sčítaní všetkých hlasov to dnes oficiálne potvrdila Volebná komisia Spojeného kráľovstva.

 

Za brexit hlasovalo 51,9 percenta zúčastnených voličov, pokým za zotrvanie Spojeného kráľovstva v EÚ sa ich vyslovilo 48,1 percenta. Účasť dosiahla 72,2 percenta.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies