Fico: Výsledky konkurencieschopnosti Slovenska nie sú dôveryhodné

NETKY.SK • 4 September 2013, 14:18 • 2 min
Fico: Výsledky konkurencieschopnosti Slovenska nie sú dôveryhodné

BRATISLAVA - Výsledky aktuálneho rebríčka konkurencieschopnosti Svetového ekonomického fóra (WEF) pre Slovensko nie sú dôveryhodné.

slovakia

left justify in out

Príslušný prieskum u nás totiž organizovala Podnikateľská aliancia Slovenska (PAS), ktorej výkonný riaditeľ Róbert Kičina je dlhodobo politicky zameraný proti sociálno-demokratickej vláde. Na dnešnej tlačovej konferencii po rokovaní kabinetu to vyhlásil premiér Robert Fico (Smer-SD).

"Je to politicky motivovaný človek, ktorý od rána do večera nerobí nič iné, len búši do sociálno-demokratickej vlády. Ak takýto človek organizuje nejaký prieskum a pošle tieto čísla niekde ďalej, tak my týmto číslam nemôžeme veriť," zdôraznil predseda vlády. Pripomenul, že napríklad Svetová banka vo svojom aktuálnom hodnotení Doing Business označuje Slovensko za najatraktívnejšiu krajinu pre zahraničných investorov vo V4. Takisto pozitívne hodnotia SR medzinárodné ratingové agentúry.

"Potvrdzujú nám ratingy, hovoria že sme na tom dobre, ale pán Kičina nenechal na nás za posledných päť rokov jedinú suchú nitku. Preto sa mimoriadne ohradzujem voči takémuto organizovaniu prieskumov na Slovensku a postupovaniu týchto prieskumov ďalej do zahraničia. Nepovažujeme pána Kičinu a jeho tvrdenia vôbec za relevantné," dodal Fico.

Slovensko sa v aktuálnom rebríčku konkurencieschopnosti WEF umiestnilo na 78. mieste. Oproti vlaňajšku si tak pohoršilo o sedem priečok. Pozícia SR sa pritom zhoršuje už siedmy rok v rade a tohtoročné 78. miesto je historicky najhorším umiestnením v tomto rebríčku. PAS koordinovala prieskum na Slovensku a s výzvou na zapojenie sa oslovila 250 veľkých podnikov a 250 malých a stredných podnikov. Výsledky hodnotenia odrážajú stav ekonomiky a názory manažérov ku koncu apríla 2013.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies