Fico: Vyšehradská štvorka žiada o zaradenie Energetickej únie na summit EÚ

NETKY.SK • 2 December 2015, 14:22 • 2 min
Fico: Vyšehradská štvorka žiada o zaradenie Energetickej únie na summit EÚ

BRATISLAVA - Vyšehradská štvorka spoločne podpísala list predsedovi Európskej rady Donaldovi Tuskovi, v ktorom ho žiada o zaradenie agendy Energetickej únie do programu najbližšieho summitu EÚ. Ten sa uskutoční 17. a 18. decembra v Bruseli. K Tuskovi by sa mal dostať v priebehu niekoľkých dní.

slovakia

left justify in out

K podpore predmetného listu sa môžu prihlásiť aj ďalšie členské štáty EÚ s podobným názorom.

 

Ako po dnešnom rokovaní vlády vysvetlil premiér Robert Fico, v prípade zaradenia problematiky Energetickej únie do agendy summitu sa Európska únia vyhraní voči Nord Streamu 2, ktorý by významne poškodil SR.

 

Vyšehradská štvorka žiada plné rešpektovanie pravidiel Energetickej únie. "Ak sa budú rešpektovať, tak projekt Nord Stream 2 musí byť odmietnutý," upozornil Fico.

 

Dohodu o rozšírení súčasného plynovodu Nord Stream podpísal ruský energetický gigant Gazprom s niektorými západnými spoločnosťami. Pri dodávkach ruského plynu do Európy by obišiel nielen Ukrajinu, ale aj Slovensko, ktoré by tak prišlo o niekoľko stomiliónové príjmy z tranzitu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies