Fico výpovede sestier osobne zatiaľ nerieši, zodpovednosť je na Čislákovi

NETKY.SK • 7 Január 2016, 15:45 • 2 min
Fico výpovede sestier osobne zatiaľ nerieši, zodpovednosť je na Čislákovi

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico (Smer-SD) sa v súčasnosti nechystá osobne zapojiť do riešenia situácie s hromadnými výpoveďami sestier.

slovakia

left justify in out

"Je zodpovednosťou ministra zdravotníctva, aby ju zvládol," skonštatoval dnes v reakcii na požiadavku zástupcov sestier. Osobne bude konať podľa svojich slov v prípade, že pôjde o krízu.

 

Upozornil, že situáciu nezľahčuje a monitoruje, vec však má riešiť šéf rezortu Viliam Čislák (nominant Smeru-SD). "Zatiaľ nemám dôvody vyslovovať nespokojnosť, robí, čo je v jeho silách," skonštatoval s tým, že okrem riaditeľov nemocníc komunikuje aj priamo so sestrami v jednotlivých zariadeniach, ako aj to, že viaceré už výpovede stiahli.

 

Požiadavkám sestier sa podľa jeho slov vyhovelo, keďže od nového roka sa upravili mzdy nielen tým v štátnych, ale aj v neštátnych nemocniciach. Dohromady 55 miliónov, ktoré si to vyžiada, považuje za obrovskú sumu. Priestor na požadovanú úpravu platov sestier v ambulanciách v súčasnosti nevidí, ako hovorí, tak ďaleko sa zájsť nedá. Za neštandardnú už považuje aj úpravu platov v neštátnych nemocniciach.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona