Fico: Vymenovanie Kubiša potvrdzuje, že máme množstvo vynikajúcich diplomatov

NETKY.SK • 25 Február 2015, 13:41 • 2 min
Fico: Vymenovanie Kubiša potvrdzuje, že máme množstvo vynikajúcich diplomatov

BANSKÁ BYSTRICA - Premiér Robert Fico dnes zablahoželal Jánovi Kubišovi k jeho vymenovaniu za osobitného predstaviteľa generálneho tajomníka OSN v Iraku a vedúceho Pomocnej misie OSN v tejto krajine.

slovakia

left justify in out

Označil to za významnú pozíciu, ktorá potvrdzuje, že Slovensko má veľa vynikajúcich diplomatov. Spomenul napríklad predsedu Medzinárodného súdneho dvora v Haagu Petra Tomku či súčasného šéfa slovenskej diplomacie Miroslava Lajčáka.

 

"Náš diplomatický korpus má jednotlivcov, ktorí sú neuveriteľne silní," uviedol na dnešnom výjazdovom rokovaní vlády v Banskej Bystrici.

 

Na otázku TASR, či súčasná pozícia Kubiša môže byť krokom k jeho prípadnej kandidatúre za generálneho tajomníka OSN, Fico reagoval, že momentálne by nechcel komentovať voľbu generálneho tajomníka. Súčasnému Pan Ki-munovi končí jeho funkčné obdobie v decembri budúceho roka. V súvislosti s jeho možnými nástupcami sa skloňuje aj meno Kubiša a Lajčáka.

 

Fico zopakoval minuloročné stanovisko, že pokiaľ Lajčák prejaví záujem kandidovať do významných medzinárodných pozícií, tak získa plnú nepodmienečnú podporu SR. "Takže dávam tým najavo, že pokiaľ tu budú určité úvahy do budúcnosti, naším kandidátom je v každom prípade Miroslav Lajčák," deklaroval.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona