Fico: Vybudovanie železničného priecestia v Rožňave zabezpečí štát

NETKY.SK • 14 September 2016, 14:24 • 2 min
Fico: Vybudovanie železničného priecestia v Rožňave zabezpečí štát

ROŽŇAVA – Vláda SR sa na svojom dnešnom výjazdovom rokovaní v Rožňave zaoberala aj problémom s prístupovou cestou do miestneho priemyselného parku. Situáciu komplikuje vybudovanie železničného priecestia, ktoré je podľa radnice finančne náročné.

slovakia

left justify in out

Priemyselný park má mesto podľa primátora Rožňavy Pavla Burdigu od roku 2010. "Akosi sa pozabudlo na vybudovanie prístupovej cesty. Teraz, keď máme investorov, tak stále tá doprava do priemyselného parku je cez obytnú zónu, čo je nemysliteľné. Čo bolo najhoršie, že tá naprojektovaná cesta do priemyselnej zóny bola, len ju pretína železnica smerom na Dobšinú. Vyjadrenie Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) bolo, že na vybudovanie priecestia, signalizácie, atď. je potrebných 450.000 eur, náklad celej stavby je 900.000 eur. Takže, keď si z toho odpočítate, uvidíte, že na príjazdovú cestu by sme mohli dostať peniaze od štátu, približne 500.000," uviedol pre TASR primátor Burdiga.

 

Požiadal preto vládu, aby priecestie vyfinancovali ŽSR alebo ministerstvo dopravy.

 

"Dohodli sme sa, že v priebehu roku 2017 preberie štát zodpovednosť za vyriešenie prejazdu cez železnicu. V tomto duchu bolo doplnené aj uznesenie. Minister dopravy sa zaviazal, že všetky tieto potrebné veci zrealizujú Železnice SR a ministerstvo dopravy. Takto by sa mohol vyriešiť problém, ktorý dlhodobo trápil Rožňavu," uviedol po rokovaní vlády premiér Robert Fico (Smer-SD).

 

V priemyselnom parku pôsobí podľa Burdigu zatiaľ len jeden investor, ktorý zamestnáva približne 150 až 160 ľudí. "Máme ďalšieho investora, mala by to byť práčovňa, kde by bolo zamestnaných okolo 120 až 150 ľudí, čiže tá cesta je pre nás strategický dôležitá," dodal primátor.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies