Fico: Výboh je môj osobný priateľ

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 18:53 • 2 min
Fico: Výboh je môj osobný priateľ

BRATISLAVA - Zbrojára Miroslava Výboha označil premiér Robert Fico za svojho osobného priateľa, podľa jeho slov je aj priateľom českého expremiéra Mirka Topolánka.

slovakia

left justify in out

Fico potvrdil, že s týmito priateľmi bol v minulosti na priateľskom stretnutí na južnej Morave. „Ja si vyhradzujem právo na súkromné priateľské stretnutia s ľuďmi, kde sa cítim príjemne a kde si veľmi rád dám pohár vína,“ povedal Fico v reakcii na informácie zo súdneho výsluchu českého lobistu Mareka Dalíka, ktorý je obžalovaný z podvodu v českej korupčnej kauze okolo nákupu obrnených vozidiel Pandur. Dalík podľa denníka Sme vo výpovedi potvrdil, že kauza Pandur sa začala na neoficiálnej schôdzke, kde bol iba on s Topolánkom a Fico s Výbohom. „Absolútne sa ohradzujem voči tvrdeniam denníka Sme, že ja mám niečo spoločné s nákupom vojenskej techniky pre Českú republiku,“ vyhlásil Fico.

 

Fico sa pýtal, čo môže mať slovenský premiér spoločné s tým, akú techniku nakupuje česká armáda a Česká republika. „To je suverénne právo každej krajiny. Ani ja by som si nenechal hovoriť, keby sme sa rozhodovali na Slovensku o nákupe vojenskej techniky, aby mi do toho hovoril nejaký iný premiér alebo iný predstaviteľ iného štátu,“ poznamenal Fico. 

 

S bývalým českým predsedom vlády Topolánkom mal Fico nadštandardné priateľské vzťahy, aj keď boli obaja z opačného politického tábora. Boli spolu aj na pražskom koncerte skupiny AC/DC. „Bol to človek, s ktorým som si mimoriadne rozumel a s ktorým som sa pravidelne stretával,“ potvrdil. Ako dodal, nemá žiadny dôvod popierať stretnutie, o ktorom sa hovorilo. „Na takomto stretnutí nebol nikdy žiadny dôvod rozprávať sa o nákupe nejakej vojenskej techniky pre Českú republiku. To je vecou ČR a nie Slovenska,“ vyhlásil Fico. Výboha pozná 20 rokov, sú priatelia a Fico nebude ľudí zatracovať tak, ako to robia niektorí iní politici. Podľa neho sa už za 15 rokov objavilo veľa mien politikov, označovaných za oligarchov Smeru. Fico to označuje za nezmysel. „Nikdy pán Výboh nebol sponzorom Smeru,“ povedal. Poznamenal, že je možné pozrieť si oficiálne správy, ktoré uverejňujú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies