Fico: Vstup Ukrajiny do európskeho priestoru je príležitosť najmä pre Slovákov

NETKY.SK • 8 December 2015, 13:29 • 2 min
Fico: Vstup Ukrajiny do európskeho priestoru je príležitosť najmä pre Slovákov

BRATISLAVA - Prípadný vstup Ukrajiny do európskeho priestoru je pre všetkých obrovskou príležitosťou. "Najmä je to príležitosť pre nás, pre Slovákov, pre jazykovú blízkosť, znalosť miestnych pomerov a pre historické súvislosti," uviedol dnes na diskusnom fóre Hospodárskych novín HN Club predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) v súvislosti s úvahami o bezvízovom styku s Ukrajinou.

slovakia

left justify in out

"Nebojme sa toho, že dostanú aj iné krajiny šancu byť súčasťou európskeho priestoru. Spomeňte si na rok 2004, koľko strachu bolo pri predstave, že Česko, Slovensko, Maďarsko, Poľsko vstúpia do EÚ a že ich občania budú obsadzovať pracovné miesta ľudom vo Francúzsku, Španielsku či vo Veľkej Británii," podčiarkol.

 

Rozširovanie EÚ je podľa Fica vždy na prospech obidvoch strán. "Tak ako sme zo vstupu do EÚ profitovali my, tak profitovali aj veľké krajiny zo vstupu na náš trh. Profitovali napríklad z privatizácie strategických majetkov," dodal. Rozšírenie európskeho priestoru o Ukrajinu je tak podľa premiéra príležitosťou pre slovenské podnikateľské subjekty, ktoré na ukrajinskom území môžu investovať svoje zdroje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies