Fico: Vláda splnila svoje základné priority, kritiku opozície beriem ako povinnú jazdu

NETKY.SK • 16 Február 2016, 10:53 • 2 min
Fico: Vláda splnila svoje základné priority, kritiku opozície beriem ako povinnú jazdu

BRATISLAVA – Všetky objektívne ukazovatele podľa premiéra Roberta Fica ukazujú, že jeho vláda Slovensko odovzdá v marci po parlamentných ako krajinu, ktorá bude na tom ekonomicky, sociálne a finančne lepšie, ako ju preberali oni v apríli 2012 po "pravicovom zlepenci".

slovakia

left justify in out

Ako povedal v rozhovore pre agentúru SITA, ľudia svoje hodnotenie vyjadria vo voľbách. „Ak zoberiem desať priorít, ktoré sme pomenovali v programovom vyhlásení vlády, tak základné parametre tohto vyhlásenia sme naplnili,“ konštatoval.


Predstavitelia opozície však Smer-SD kritizujú za to, že nevyužil jednofarebnosť vlády. Nepretavil dobré ekonomické výsledky do zásadných reforiem. Hlavná výčitka opozície tiež smeruje k zlyhaniu pri kontrole moci.

 

„Hovoria to najmä ľudia, ktorí boli vo vládnych štruktúrach dlhšie ako Smer-SD. KDH bolo vo vládnych štruktúrach desať rokov. Rovnako Béla Bugár z Mostu-Híd. Vraj sme mohli urobiť viac. Ak je len takáto kritika, tak je to dobre. Bolo by horšie, keby tvrdili, že sme zvýšili nezamestnanosť, že sme neudržali pod kontrolou verejné financie, že rastú ceny a klesajú mzdy,“ vyhlásil Fico, pričom upozornil, že tieto ukazovatele vôbec nie sú predmetom volebnej kampane.


Všetky aspekty, ktoré sa merajú pri úspešnosti vlády, dopadli podľa predsedu vlády dobre. „Deficit je pevne pod tromi percentami. Verejný dlh poklesol. Tým padla pravicová mantra, že sociálna demokracia nevie hospodáriť. Nielen, že sme dokázali, že vieme hospodáriť, ale sme aj podporili hospodársky rast,“ uviedol s tým, že prudko poklesla nezamestnanosť a blíži sa k magickej desaťpercentnej hranici. „Ceny sú stabilné. Prijali sme rad opatrení, ktoré podporujú tieto tendencie, či už ide o rast zamestnanosti, alebo stabilitu cien. Preto kritiku opozície beriem ako povinnú jazdu,“ dodal Robert Fico.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies