Fico: Vláda sa pokúsi nájsť financie na rekonštrukcie štadiónov v Bánovciach

NETKY.SK • 1 Máj 2015, 14:42 • 2 min
Fico: Vláda sa pokúsi nájsť financie na rekonštrukcie štadiónov v Bánovciach

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU - Vláda SR sa pokúsi nájsť finančné prostriedky na dofinancovanie rekonštrukcie zimného štadióna či rekonštrukciu futbalového štadióna v Bánovciach nad Bebravou.

slovakia

left justify in out

Pri svojej dnešnej návšteve mesta pri príležitosti prvomájových osláv to po rokovaní s predstaviteľmi Bánoviec nad Bebravou pre TASR uviedol premiér Robert Fico.
     

"Je tu niekoľko projektov, kde už vláda v minulosti úzko spolupracovala, je to predovšetkým zimný štadión. Budeme musieť nájsť ešte asi 200.000 eur na vzduchotechniku. To je taká prvá veľká vec, kde by som bol rád, keby sme s mestom urobili nejakú dohodu," konkretizoval Fico.
     

Ako pokračoval, mesto má záujem vzhľadom na rozvoj futbalu, položiť aj umelú trávu, pričom radnica už má pripravený konkrétny projekt. "Ja verím, že po tom, čo dostali asi 100.000 eur od Slovenského futbalového zväzu, nájdeme prostriedky na dokončenie," poznamenal.
     

Premiér zároveň pripomenul i septembrové oslavy Roku Ľudovíta Štúra v tomto meste, s čím súvisí aj samosprávou plánovaná oprava pamätníka Ľudovíta Štúra. Bánovce v tejto súvislosti dostanú dotáciu vo výške 60.000 eur na oslavy.
     

"Chceme pomáhať mestu tam, kde mesto nemá vlastné rozpočtové zdroje, najmä pokiaľ ide o podporu športu a kultúrnych pamiatok, pretože mesto sa musí predovšetkým starať v oblasti sociálnej," zhrnul premiér.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona