Fico: Vláda, nie prezident, má zodpovednosť za bezpečnosť Slovenska

NETKY.SK • 5 Január 2016, 16:44 • 2 min
Fico: Vláda, nie prezident, má zodpovednosť za bezpečnosť Slovenska

BRATISLAVA - Za paradoxnú označil dnes premiér Robert Fico (Smer-SD) situáciu, že pokiaľ vláda dlhodobo upozorňuje na bezpečnostné riziká spojené s migračnou krízou, prezident Andrej Kiska to zľahčuje.

slovakia

left justify in out

Reagoval tak na tlačovej konferencii na novinársku otázku, ako vníma fakt, že hlava štátu nevidí dôvod na to, že migračná problematika odsunula do úzadia domáce problémy.

 

Kiska vo svojom novoročnom príhovore pripomenul, že Slovensko nebolo týmto fenoménom zasiahnuté takým spôsobom, aby jeho občania mali pocit ekonomického, sociálneho, kultúrneho či bezprostredného bezpečnostného ohrozenia dramatických rozmerov. "Myslím si, že nebol dôvod, aby nám táto téma vytlačila väčšinu roka na okraj naše domáce starosti," zdôraznil. Spájanie teroristických útokov so súčasnou utečeneckou vlnou považuje za politickú manipuláciu.

 

Premiér poznamenal, že prezident nenesie žiadnu zodpovednosť za bezpečnosť SR. "Koho budete prvého odvolávať, keby sa na Slovensku niečo stalo - pána prezidenta? Asi nie, toho budete stále hladkať po hlave. Prvého budete odvolávať premiéra a druhého ministra vnútra," upozornil, pričom dodal, že vláda, ktorá je zodpovedná za bezpečnosť štátu, má aj právo prijímať relevantné a konkrétne opatrenia. "Pán prezident nemá žiadne ústavné oprávnenia ani zodpovednosť za bezpečnosť Slovenskej republiky," zopakoval Fico.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona