Fico: Vláda nesúhlasí, aby Enel odpredal akcie v SE pred dokončením Mochoviec

NETKY.SK • 13 Apríl 2015, 13:16 • 2 min
Fico: Vláda nesúhlasí, aby Enel odpredal akcie v SE pred dokončením Mochoviec

BRATISLAVA - Vláda SR nesúhlasí s tým, aby talianska spoločnosť Enel odpredala svoje akcie v Slovenských elektrárňach (SE) v čase, kedy sa dokončuje 3. a 4. blok atómovej elektrárne Mochovce (EMO). Uviedol to dnes premiér Robert Fico (Smer-SD) pri hodnotení troch rokov pôsobenia jeho vlády.

slovakia

left justify in out

Posilňovanie vplyvu štátu v strategických podnikoch v SR bude podľa neho spolu s bojom proti korupcii a zlepšovaním pomerov v zdravotníctve patriť do konca volebného obdobia k prioritám kabinetu.
     

"Predaj akcií SE nepochybne ohrozí dostavbu, čo je pre vládu SR neprijateľné. V krátkom čase musí minister hospodárstva v spolupráci s ministrom financií predložiť vláde návrh, či a za akých podmienok sa Slovensko bude uchádzať o opätovné odkúpenie sprivatizovaných 66 % akcií alebo iného podielu, s cieľom získať strategický podnik Slovenské elektrárne pod kontrolu štátu," avizoval.
     

Oznámil zároveň, že vláda na najbližšiu schôdzu Národnej rady SR predloží správu o privatizácii elektrární, ktorú si vyžiadala opozícia. "Správa potvrdzuje obludnosť, neopodstatnenosť, poškodenie záujmov SR. Vyvoláva aj oprávnené podozrenia, čo viedlo pravicovú vládu k takejto nevýhodnej privatizácii SE. Slovensko je síce malá krajina, čo ale neznamená, že nebudeme dôsledne a suverénne bojovať za svoje záujmy, aj keď sa dotýkajú iných, ekonomicky podstatne silnejších krajín," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies