Fico verí, že európska pobrežná stráž začne fungovať do konca roka

NETKY.SK • 19 September 2016, 06:31 • 2 min
Fico verí, že európska pobrežná stráž začne fungovať do konca roka

PRAHA/BRATISLAVA - Premiér SR Robert Fico dnes vyjadril v Českej televízii presvedčenie, že európska pobrežná stráž začne fungovať do konca roka.

slovakia

left justify in out

V programe Otázky Václava Moravce (OVM) povedal, že legislatívne tomu už nič nebráni a Slovensko ako predsednícka krajina Európskej únie urobí všetko pre jej urýchlené uvedenie do činnosti.


"Legislatívne boli všetky kroky urobené pre to, aby do konca roka európska pohraničná stráž začala fungovať. Budeme pre to ako predsednícka krajina robiť všetko," citovala ČT24 Fica v OVM. Ďalší európsky nástroj - povinné kvóty pre prerozdelenie migrantov do členských krajín EÚ označil za politicky mŕtve.


"Ja ako slovenský premiér hovorím, že žiadne kvóty na Slovensku nebudú. Podporujem myšlienku, že musíme naštartovať európsku pobrežnú stráž a sme rozhodnutí tam dať peniaze i policajtov. Toto je naša solidarita pri riešení krízy," dodal.


Bratislavský neoficiálny summit podľa Fica svoju úlohu splnil. "Tiež by som chcel v tých záveroch podstatne viac, ale tento summit svoju úlohu splniť. Mali sme sa zhodnúť na jednote, na tom, že sa musíme venovať iným témam, hovoriť iným jazykom ako doteraz," citovala ČT24 Fica.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona