Fico: Veľká Británia nemôže súboj vyhrať, bola by to naša obrovská chyba

NETKY.SK • 14 December 2016, 14:32 • 2 min
Fico: Veľká Británia nemôže súboj vyhrať, bola by to naša obrovská chyba

BRATISLAVA - Veľká Británia nemôže vyjsť z vyjednávania o podobe vzťahov s EÚ po brexite ako víťaz. Na pôde Výboru NR SR pre európske záležitosti to dnes zdôraznil predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

"Veľká Británia nemôže tento súboj vyhrať, bola by to naša obrovská chyba. Sloboda pohybu, o tom sa nedá vyjednávať. Buď bude, alebo nie. Kto by nechcel dobré vzťahy s Veľkou Britániou? Ale ako to dopadne, keď si vyrokuje výhody a na druhej strane bude blokovať občanov EÚ pri hľadaní si práce či štúdiu?" pýtal sa premiér.

 

On sám je presvedčený, že 27 krajín EÚ musí mať výhodnejšie podmienky a každý členský štát únie musí vedieť, že stojí za to v EÚ zostať. "Dohoda medzi EÚ a Veľkou Britániou musí byť výhodnejšia pre úniu, aby sme nedávali energiu do krajín, kde sú protieurópske postoje," podotkol.

 

Za vážnejší problém však Fico považuje Taliansko, kde po neúspešnom referende odstúpil tamojší premiér Matteo Renzi a hovorí sa o predčasných parlamentných voľbách. "Pravdepodobnosť víťazstva strán, ktoré nie sú naklonené Európe, je vysoká. Čo ak príde referendum o eure? Potom máme vážny problém," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies