Fico v rozhovore pre Financial Times podporil Trumpa, chcel by zmenu v americko-ruských vzťahoch

NETKY.SK • 27 Október 2016, 14:49 • 2 min
Fico v rozhovore pre Financial Times podporil Trumpa, chcel by zmenu v americko-ruských vzťahoch

BRATISLAVA – Celý svet s napätím sleduje politickú situáciu v USA a blížiace sa prezidentské voľby. Vzíde z nich najmocnejší muž sveta, alebo najmocnejšia žena sveta? Náš premiér Robert Fico prezradil, koho v týchto voľbách podporuje.

slovakia

left justify in out

Denník Financial Times, ktorý uverejnil rozhovor s Robertom Ficom ho nazval úprimným. Robert Fico v ňom označil sankcie proti Rusku za hlúpe a privítal by zrušenie zákazu cestovania pre ruských predstaviteľov.

 

V rozhovore ďalej uviedol, že Európsku úniu trápia rôzne problémy a taktiež identifikoval ich príčinu. „Prečo má v EÚ súčasnosti problém? Pretože politici v minulosti neposlúchali ľudí. Musíte poslúchať ľudí,“ povedal Fico.

 

Okrem toho sa pre Financial Times vyjadril aj k americkým voľbám, v ktorých privítal kandidatúru miliardára Donalda Trumpa. „Prečo by mal byť Donald Trump zlý?“ opýtal sa v rozhovore Fico.

 

img

 

Veľmi by privítal, keby USA zmenili svoju politiku voči Rusku. „Prečo vytvárame dojem, že by to nebolo dobré?,“ položil Fico otázku redaktorovi Financial times v súvislosti s kandidatúrou Donalda Trumpa na post amerického prezidenta. „Samozrejme lídri sú tu na to, aby menili veci,“ uzavrel Fico.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona