Fico: V roku 2017 budeme svedkami dobrodružstiev a obrovských turbulencií

NETKY.SK • 5 Január 2017, 10:09 • 2 min
Fico: V roku 2017 budeme svedkami dobrodružstiev a obrovských turbulencií

BRATISLAVA – Ako z pohľadu EÚ, tak aj Slovenska by som v roku 2017 kládol mimoriadny dôraz na dve veci - na zastavenie politiky nenávisti, ktorá sa šíri prakticky celou Európou, a na garantovanie väčšej miery bezpečnosti ľuďom v EÚ. Počas tlačovej konferencie venovanej hodnoteniu slovenského predsedníctva v Rade EÚ to v pondelok (2.1.) vyhlásil premiér Robert Fico.

slovakia

left justify in out

"Nebude to jednoduché pre niektoré členské štáty. Iste, možno sa niekedy smiali popod fúzy, keď sme o tom hovorili, že pravdepodobnosť teroristických útokov je stále veľká, a život to ukázal. Rok 2017 bude z tohto pohľadu mimoriadne náročný. Mali by sme sa ponaučiť z jednej veci, že politická stabilita nielen v jednotlivých členských štátoch, ale v EÚ ako takej je predpoklad bezpečnosti," zdôraznil premiér Fico.

 

Podľa neho základným predpokladom ďalšieho rozvoja Slovenska je vnútorná stabilita a bezpečnosť. "Vnútorná stabilita a bezpečnosť v individuálnych členských štátoch môžu garantovať stabilitu, bezpečnosť a ekonomický rozmach v celej EÚ," uviedol. Zároveň si však myslí, že v roku 2017 budeme svedkami "dobrodružstiev" skúsených politikov a obrovských turbulencií.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies