Fico: V prípade Váhostavu ide aj o podozrenie z podvodu

NETKY.SK • 14 Apríl 2015, 12:08 • 2 min
Fico: V prípade Váhostavu ide aj o podozrenie z podvodu

BRATISLAVA – Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) je presvedčený, že v prípade Váhostavu-SK existuje aj podozrenie z trestného činu podvodu a nielen poškodzovania veriteľa, pre ktorý polícia začala trestné stíhanie. Vyšetrovanie je však podľa neho úlohou prokuratúry a polície. Uviedol to na dnešnom brífingu pred budovou Generálnej prokuratúry (GP) SR.

slovakia

left justify in out

Fico dnes na GP odovzdal špeciálnemu prokurátorovi Dušanovi Kováčikovi informácie v súvislosti s Váhostavom-SK. "Ide o všetky informácie, ku ktorým sme došli v rámci analýzy v procese reštrukturalizácie v niektorých podnikoch za posledné obdobie," uviedol na brífingu. Podľa neho ide o prácu tímu ľudí, ktorý bol v posledných dňoch na túto úlohu vyčlenený. "Táto analýza jednoznačne potvrdzuje, že za podstatnú časť pohľadávok, ktoré vznikli a ktoré sú dnes predmetom reštrukturalizácie, môžu absolútne zle nastavené zmluvy, ktoré tlačil pán Figeľ a ktorého cieľom bolo v rámci nejakej stratégie lacných diaľnic presvedčiť stavbárov, že sa dá niečo postaviť za 30 percent, hoci tá hodnota stavby bola 100 percent," skonštatoval.

 

Podľa neho môže ísť v prípade aj o trestný čin podvodu. "My sme naďalej presvedčení, že je tam aj podozrenie z trestného činu podvodu, keďže manažéri museli vedieť, že nebudú schopní platiť, ale to už nechám na prokuratúru a políciu," uzavrel Fico.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona