Fico v Moskve položil veniec k pamätníku neznámeho vojaka

NETKY.SK • 9 Máj 2015, 11:54 • 2 min
Fico v Moskve položil veniec k pamätníku neznámeho vojaka

MOSKVA – Predseda vlády SR Robert Fico položil v Moskve pri pamätníku neznámeho vojaka veniec. V Alexandrovskej záhrade tak urobil aj za účasti predstaviteľov iných krajín, napríklad českého prezidenta Miloša Zemana.

slovakia

left justify in out

Fico sa zo Zemanom stretol dnes doobeda počas vojenskej prehliadky, na ktorej neboli. Išli tak v línii predstaviteľov krajín Európskej únie, ktorí sa dohodli, že sa na vojenskej prehliadke nezúčastnia.


Na prehliadke sa predviedlo 16-tisíc vojakov. Rusko na nej ukázalo 200 kusov ťažkej pozemskej techniky, medzi inými aj raketový systém RS-24 Jars a 142 lietadiel a stíhačiek. Na Červenom námestí, ktoré pre prehliadku uzavreli niekoľko dní vopred, sa predviedli aj vojaci z iných krajín, napríklad z Indie, Číny, ale aj Bieloruska a Kazachstanu. Vojenskú prehliadku, ktorá je najväčšia v dejinách Ruska, si prišli pozrieť podľa niektorých odhadov až stotisíce ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies